The Secret Speech

SecretHar precis avslutat The Secret Speech av Tom Rob Smith, uppföljaren till Child 44.

Det har gått ett par år och Leo Demidov är nu chef för en liten specialavdelning, en mordrotel, en avdelning som han fått bygga upp efter sina insatser när han löste de bestialiska massmorden på små barn i förra boken. Leo känner sig nöjd med sitt nuvarande arbete och sin tillvaro, särskilt sedan  han och hans fru Raisa adopterat två föräldralösa systrar. Men så dyker en person upp från det förflutna, en person han trodde var död och som nu är ute efter hämnd. Hans äldsta dotter tas som gisslan i utbyte mot att han befriar en person ur ett fångläger, ett uppdrag som är förenat med livsfara, Leo riskerar inte bara  sitt  eget liv utan även de  som är inblandade i den mycket riskabla operationen.

Det är mycket som händer i den här boken, ibland på gränsen till det osannolika, men spänningen finns där hela tiden. En del av handlingen utspelas i Budapest, där Leo och Raisa hamnar mitt i gatustriderna under Ungernkrisen 1956 i sin jakt på de som håller deras dotter som gisslan. The Secret Speech är väldigt bra även om den inte riktigt når upp till den brillianta nivå som var fallet med Child 44. Jag har läst att författaren planerat att skriva en trilogi om Leo Demidov så nu ser jag fram emot att läsa nästa bok.

2 thoughts on “The Secret Speech

    • Jag har kollat på Norstedts förlags hemsida (som gav ut Barn 44) men där finns inga uppgifter om någon planerad utgivning av The Secret Speech, och har även sökt på lite andra ställen men tyvärr inget napp. Barn 44 kom på svenska ca 1 år efter orginalet på engelska så det är väl bara att hoppas att den här inte dröjer lika länge. Du har något att se fram emot även om den inte var riktigt lika bra som Barn 44.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s