Höstliv

autumnTvå säkra tecken på att hösten närmar sig – det är för kallt att sitta på balkongen i kortärmat och läsa och så måste man börja använda strumpor. Idag åkte strumporna på. Det enda jag gillar med hösten är alla härliga färger på träd och buskar.

Den senaste veckorna  har det inte blivit så mycket läst, har varit lite lat och slötittat en hel del på TV – ni vet  de där programmen som ingen erkänner att man  tittar på fast man gör det (rika ankor, falsksjungande tonåringar…). Har även ägnat mig åt gardinsömnad vilket inte tillhör vanligheterna nu för tiden.

Det har också varit ganska hektiskt på jobbet, från slutet av augusti till början av oktober brukar vara den tid på året när vi har mest att göra – många nya studenter som kommer med litteraturlistor de vill ha hjälp med, nya projekt som sätter igång, nya idéer som skall bearbetas och med tjänster som inte är besatta så kan man verkligen inte sitta och rulla tummarna. Vi har också gästats av ett gäng högljudda yngre ”snorungar”  som ockuperar datorerna både på vuxen- och barnavdelningen och skrämmer bort övriga besökare. Vi har en 13-års gräns när det gäller våra bokningsdatorer, de yngre får hålla till på barnavdelningen och  tonåringarna på vuxenavdelningen. Av och till har vi haft problem med barn som har kommit över lånekort som tillhör vuxna och på så sätt lyckats boka ”fel” datorer men det här gänget där alla ser ut att vara högst 8-10 år gamla visar på begäran upp lånekort och och  rabblar personnummer tillhörande 13-åringar – svårt att bevisa att de ljuger men mycket märkligt att de alla är väldigt småväxta och ser mycket barnsliga ut…hmm.

autumncatJag borde också sortera alla mina lappar med uppskrivna boktitlar som jag skulle vilja läsa, måste ta mig i kragen och göra en  lista som är lätt att överblicka. Jag tror  t.o.m att jag  har laddat ner en mall för en sådan lista men vet inte om den finns kvar efter diverse data-krångel, har fått ominstallera allt ett par gånger de senaste månaderna.

(okänd katt, men oemotståndlig)

Annonser

4 thoughts on “Höstliv

  1. Hej där! Fin katt och fina höstfärger. Jag vill lägga till ett tv-program jag också tittar på smyg, top modell, förutm de du nämner. Jag har varit norrut i fyra dagar. Östersund och en övernattning i Wij trädgårdar. Ja, jag vet, hel fel årstid, men tänk helt ensamma på hotellet med utsikt över en underbart regntyngd rosenträdgård. Inte helt fel. Inte mycket läst här heller.
    Signe

    • Ja Wij är vackert, har själv bara varit där på sensommaren men det var härligt även då. Top model – har tänkt titta många gånger men glömmer alltid bort när det går. Nu snart börjar bönderna också 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s