En mörk och fuktig bunker ute i skogen

bunkerTredje boken av Andrea Maria Schenkel, Bunker, är utläst och den här var riktigt spännande. Den skiljer sig lite från hennes två tidigare – den här utspelas i nutid och bygger så vitt jag vet inte på en verklig händelse. Handlingen berättas växelvis av en man och en kvinna. Kvinnan, Monika som arbetar på kontoret hos en bilhandlare, har kidnappats och förts till en gammal kvarn inne i skogen. Kidnapparens motiv är lite oklart, kan det vara bilfirmans pengar han är ute efter eller har det något att göra med Monikas döde bror? Efter ett misslyckat flyktförsök blir Monika alltmer desperat och  sjunker in i ett lätt förvirrat tillstånd.

Jag skall inte avslöja mer av handlingen i boken men den är riktigt ruggig på sina ställen, obehaget smyger sig på och det håller i sig till sista sidan. Som läsare får man försöka hålla isär och reda ut alla  frågetecken och frågan är om man lyckas, det är nästan lite Patient 67-varning här.

Jag kan bara upprepa vad jag sagt om de två tidigare: oerhört bra, spännande, annorlunda skriven och sannerligen ingen tegelsten utan bara lite drygt 150 sidor som man sträckläser.

forf_schenkel

text från förlaget Ersatz hemsida:

Andrea Maria Schenkel

Född 1963 och bosatt i Regensburg, Tyskland. Hennes första roman Mordbyn (Tannöd på tyska) tilldelades 2007 Deutscher Krimipreis, Friedrich-Glauser-priset (bästa debut) och tidningen Corines läsarpris. Hennes andra roman, Kalteis, utkom hösten 2007 och intog sjunde plats på årsbästsäljarlistan. I mars 2009 utkom hennes tredje roman, Bunker, som genast gick upp på bästsäljarlistorna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s