Lite av varje i semestertider

Det är inte alltid bara bok- och  biblioteksfrågor man får lösa när man sitter i informationsdisken. De senaste dagarna har jag fått förklara mysteriet med hur en hotmail-adress fungerar, agerat smakråd (ej böcker), leta upp hus- och lägenhetsannonser, lyssnat på en charmerande äldre herres livshistoria, lyssnat på alla problem i samband med att försöka få ut pension från annat EU-land, leta adress och telefonnummer i Spanien (lyckades jag tyvärr inte med).

Igår kom en dam inspringande med andan i halsen tre minuter före stängningsdag med ett korsord som skulle lämnas in samma dag – hennes saknade bokstäver fixade jag på ett par minuter, tänk om allt vore så lätt.

Och ibland kan man vara verkligen stolt över sitt bibliotek. Äldre herre som fick hjälp med att beställa ett par böcker från ett annat bibliotek via fjärrlån avsluta med att säga: ”Försäkringskassan kan man inte lita på, de slarvar bort papper. Sjukhuset är ännu värre där tappar de bort remisser och glömmer att meddela nya läkartider. Men på biblioteket där fungerar det alltid, aldrig några problem. Man kan beställa böcker från en annan del av Sverige och så kostar det i alla fall bara 5 kr, suveränt!”  Tack för det kära låntagare!

Men sedan kan man fråga sig varför skrivare och andra tekniska apparater alltid strular som mest i semestertider eller lördagar och söndagar när det inte finns någon tekniker eller reparatör att tillgå. Inte så kul att bli utskälld och anklagad för att  ”vara odugliga och tappat bort” flygbiljetter på grund av strulande skrivare – naturligtvis hade vi inte tappat bort några biljetter, vi fick bara skriva ut dem från en annan skrivare. Allt löser sig till slut.

Annonser

4 thoughts on “Lite av varje i semestertider

  1. Håller fullständigt med, kan inte ha bättre jobb, aldrig en riktigt tråkig dag. Ingen dag är den andra lik och alla trevliga, roliga, udda personer man träffar – de otrevliga hör till undantagen, som tur är.

  2. 20 kr! Oj, det var mycket. Tar ni ut den avgiften i avskräckande syfte 🙂 Hur mycket kostar en vanlig reservation, vi har samma pris, 5 kr?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s