Ett historiskt O

Den historiska utmaningen fortsätter och nu är det en riktigt utmaning….att hitta titlar och författare.

1. Berätta om en historisk roman vars titel börjar på bokstaven O
Jag kom på en titel direkt – Onkel Toms stuga av Harriet Beecher Stowe, en riktig klassiker som jag läste som tonåring och blev väldigt gripen av. Handlar om slaveriet i Amerika. En bok jag fortfarande rekommenderar till låntagare på biblioteket

2. Nämn en författare vars för- eller efternamn börjar på bokstaven O
Ger upp på en gång!

3. Lista slutligen minst två historiska romaner på teman som t.ex. odödlighet, Osmanska riket, olycka eller ordnar (t.ex. hemliga). Det går givetvis också bra att skriva om ett valfritt tema på veckans bokstav.
Det får bli Orienten/orientalisk . Sparvungen av Linda Holeman – utspelas delvis i Liverpool och delvis i Indien/Kashmir under 1800-talets första del. Om Linnet som i unga år tvingas till prostitution men lyckas ta sig till Indien där hon hoppas att kunna börja ett nytt liv. Känns som en lite osannolik historia och tillhör inte de bättre historiska romanerna. Den andra är ett gränsfall tidsmässigt, skulle nog inte ha kallat den historisk i vanliga fall men nu får man ta till alla titlar som man kan komma på. Fjärran stjärnor av Barbara Bickmore – äventyr, kärlek, starka känslor, politiska händelser. Miljön är Kina under mellankrigstiden, en tjock men lättläst bok som man slukar i rasande fart.

   

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s