Engelska tv-serier

I januari börjar BBC sända en ny säsong av Lark Rise to Candleford, den fjärde i ordningen, men svensk TV ligger lite efter, tyvärr. Här har man inte ens visat säsong tre, men hav förtröstan. Det här kan man läsa på SVT:s hemsida:
Kommer ni visa säsong tre av ”Från Lark Rise till Candleford”?
Ja, vi har köp in säsong tre också, den kommer att visas tidigast sommar 2011.”
Själv har jag haft förmånen att redan ha sett säsong tre och den är lika bra som de tidigare. Så där lagom trevligt och präktigt och där allt slutar lyckligt i varje avsnitt, ja ganska lyckligt i alla fall.

Lady Agnes, Sir Hallam, their family and staff in the reception hall of 165 Eaton Place.

I dagarna visar BBC också en ny miniserie av Upstairs Downstairs (Herrskap & Tjänstefolk om någon kommer ihåg den serien som visades för ett antal år sedan). Det är en ny familj som flyttar in på Eaton Place som stått tomt i sex år. En karaktär är kvar sedan ursprungsserien, husan Rose som blir ny housekeeper.

En annan otroligt bra serie som jag hoppas att svensk tv köper in är Downton Abbey med bland annat fantastiska Maggie Smith i en av rollerna. Om livet bland aristokrater och tjänstefolk på ett stort gods strax före första världskriget.

Annonser

5 tankar om “Engelska tv-serier

  1. Ja de är ju så bra med fantastiska skådespelare. Jag är helt insnöad på den här typen av engelska tv-serier och ikväll visas ”Tillbaka till Cranford”, del 1 av 2.

  2. Först Gott Nytt år! Jag var i Lonon i slutet av september och det var just då de visade de första avsnitten av Downton Abbey. De var riktigt bra och jag hoppas precis som du att de kommer i svensk TV. Det är klart serien kommer!
    hälsningar
    Signe

  3. Jag orkade inte titta på Downton, men såg Upstairs Downstairs, som jag tyckte om. Såg även den nya Murder on the Orient Express med en superkonstig Poirot, och missade sedan Marple The Secret of Chimneys där de hade skrivit om alltihop, tydligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s