Bibliotek eller idrottshall

Stämningen har varit aningen dämpad på mitt bibliotek den här veckan. Anledningen är att en planerad och mycket välbehövlig utbyggnad har skjutits på framtiden – till förmån för en ny friidrottshall! Det har varit tal om en utbyggnad i många år, jag tror att den först var beräknad till 2009 eller 2010 men sedan har den skjutits på framtiden, 2012, 2015 och nu det senaste budet, 2018. Bedrövligt!

Vi har ett trevligt bibliotek, med otroligt många besökare men det är ack så trångt. På vissa avdelningar är det absolut knökfullt i hyllorna och det finns nästan inte någon plats att skylta med nya och nyinkomna böcker. Vi gallrar, magasinerar och slänger men det finns en gräns för hur mycket man kan rensa i hyllorna och det går inte att pressa in ytterligare bokhyllor på den snålt tilltagna ytan. Ett annat problem är alla olika nivåskillnader med många trappor och ramper, jag tror att det är 5 olika nivåer + magasinet i källaren. För personalen går det väl an, vi är vana att springa i trappor men för besökarna är det besvärligt och det är väldigt trångt att ta sig i och ur den hårt ansträngda hissen, och alla vill eller kan inte åka hiss. Vi har en mängd studerande som tillbringar många timmar på biblioteket, men vi har inga studie- eller grupprum Det finns ett tyst läsrum/hörsal (när det inte är upptaget av andra aktiviteter) som egentligen inte fungerar särskilt bra som läsrum. Akustiken på vissa ställen i biblioteket är  dålig, även mycket lågmälda samtal upplevs som väldigt störande av andra i våningen under och det är särskilt märkbart när besökare pratar i sina mobiltelefoner.

Skohorn - kan nog behövas om vi ska få plats med allt

Inte nog med att det redan är otroligt trångt, nästa år skall musikbiblioteket, som ligger i andra änden av stan, flytta in i lokalerna. Jag har alls inget emot att de flyttar in, det är en bra idé, men det finns absolut ingen plats. Det kommer att bli ännu trängre, och för att genomföra detta så är det tänkt att alla avdelningar skall byta plats och då kanske allt får rum, tror dom. Ha!

Allt för att spara pengar.

Idrott mot kultur – och som vanligt vinner idrotten, suck!

Annonser

3 tankar om “Bibliotek eller idrottshall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s