Ingen sommar utan en kallblodig mördare

Ett mord och två mordförsök – samma gärningsman. Och här är det inte fråga om en uppdiktad deckare utan om ett autentiskt fall. Jag nämnde i ett tidigare inlägg  författaren Ann Rule, här är ännu en bok av henne – Small Sacrifices.

I maj 1983 kör en bil upp till akutintaget på ett sjukhus i Springfield, Oregon. En blond kvinna i 25-års åldern ber om hjälp, hon pekar på bilen och säger att ”någon sköt mina barn”. I bilen hittas tre små barn – två flickor 7 och 8 år gamla och en liten pojke på 3 år, alla tre skjutna. Trots en snabb insats från sjukhuspersonalen är det för sent för 7-åringen, hon är redan död. Kvinnan,  Elizabeth Diane Downs, är skjuten i ena armen, men skadan är inte alltför allvarlig. Hon påstår att en främlig stoppade hennes bil på en ödslig väg och krävde att hon skulle lämna ifrån sig bilen, när hon vägrade sköt han barnen och sedan henne.

Sjukhuspersonalen och även polisen reagerar på att Diane Downs förhåller sig ovanligt lugn för att just ha varit med om en sådan fruktansvärd händelse. Hon reagerar inte ens nämvärt  när hon får beskedet att 7-åriga Cheryl Ann inte överlevde, och hennes kommentar när de talade om att 3-årige Danny hade en liten chans att klara sig var: ”Do you mean the bullet missed his heart? Gee whiz!” Deras misstankar att allt inte står rätt till, att det är något underligt med hela historien, förstärks när Diane närmar sig den svårt skadade 8-åriga Christies säng på intensiven. Christies ögon vidgas av skräck och hjärtfrekvensen stiger dramatiskt när hennes mor rör vid henne.

Polisen börjar ana det värsta, att det inte var någon främling som sköt barnen utan att det var Diane själv, barnens egen mor.

Man får följa utredningen och senare även själva rättegången men man får också en inblick i Dianes liv och hennes mycket komplexa personlighet. Spänning på högsta nivå, det här slår absolut en uppdiktad deckare/thriller.

Annonser

2 tankar om “Ingen sommar utan en kallblodig mördare

  1. Ja Ingrid, den var ruggig men också mycket fascinerande att läsa om den minst sagt märkliga personen Diane.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s