Lyssna på klassiker

Jag lyssnar gärna på böcker och nu har jag gjort min första bekantskap med en inläsning från siten Books should be free. Det är copyright fria böcker, klassiker inlästa av frivilliga personer. Sidan är  väldigt enkel att söka på och det var otroligt enkelt att ladda ner.  Kvalitén helt OK, den enda nackdelen är att det är flera olika personer som läser in, ett par kapitel/person. Jag vet inte om det är så med alla böcker. Nu stör det väl inte mig så mycket även om det blir ganska tydligt att en del läser bättre än andra.

Gillar du gamla hederliga klassiker så är det en guldgruva, där finns böcker av Dickens, Austen, Twain, systrarna Brontë, Flaubert, Wodehouse och även Selma Lagerlöf för att nämna några. Det är övervägande inläsningar på engelska men man kan även välja andra språk, utbudet är dock ytterst begränsat. På svenska fanns det bara fem titlar men inget som intresserade mig.

Boken jag valde att lyssna på är My Antonia av Willa Cather, en bok som jag ändå tänkt läsa någon gång så när jag såg att den fanns med så var det ett lätt val. Det är en historisk s.k. nybyggarroman, något som jag är särskilt svag för. Jag har nu kommit halvvägs in i boken och den är OK, kanske inte så bra som jag hade hoppats. Det som jag inte gillar så mycket är alla ”historier i historien”, det blir för många utvikningar som gör att handlingen stannar upp. Trots det tänker jag lyssna klart på boken. Jag har även laddat ner O Pioneers! av samma författare (hoppas att den är lite bättre).

Annonser

One thought on “Lyssna på klassiker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s