Trist väder, trista böcker

Typiskt aprilväder – kallt, blåsigt och av och till singlar det ner snöflingor. Väldigt nedslående.

Det verkar vara typiskt aprilväder när det gäller min läsning också. De tre senaste böckerna jag börjat på har jag inte orkat läsa ut. Först var det Swimming Home  av Deborah Levy som jag hade stora förhoppningar på eftersom det var en av de nominerade till The Man Booker Prize 2012. Stor besvikelse! Den handlar om en engelsk familj (far som är poet, mor som är utrikeskorrespondent och tonårsdotter) och deras vänner ett medelålders par, alla från den övre medelklassen. De hyr en villa i Frankrike över sommaren och upp dyker en konstig ung dam, en snyltgäst som är förälskad i poeten. En åldrig granne och en fastighetsskötare är ytterligare ett par personer som förekommer i handlingen. Alla är mer eller mindre osympatiska och konstiga och beter sig underligt. Trots att det var en mycket tunn liten bok orkade jag inte läsa ut den, den var ointressant, konstig.

Den andra boken var Backseat Saints av Joshilyn Jackson. Jag hade blivit rekommenderad den av en arbetskamrat som brukar ha ungefär samma smak som mig när det gäller böcker. Jag brukar gilla det hon gillar men tyvärr inte den här gången. Det var inte riktigt min stil, en blandning av chicklit och feelgood kändes det som. Inte dålig men inget som fångade mitt intresse.

Den tredje hade jag inte så stora förhoppningar på och där fick jag rätt. Det var en bok jag lyssnade på men gav upp efter ett kort tag. Det var Nothing Daunted av Dorothy Wickenden om två unga societetsdamer som i början av 1900-talet gav sig iväg för att arbeta som lärarinnor i en liten skola i en avlägsen del av Colorado.

Annonser

2 tankar om “Trist väder, trista böcker

  1. Jag älskar ju Joshilyn Jackson och blir bara ännu mer intresserad när du skriver att det är en blandning av chicklit och feelgood. Kan inte bli bättre 🙂 Jag har lånat Backseat saints…men inte orkat läsa den på engelska. Väntar på att någon ska översätta den till svenska.

    • Ja, jag tänkte faktiskt att det skulle vara något för dig 🙂 Även om det var en hunsad kvinna så lät hon sig inte nedtryckas helt utan försökte göra något åt sin situation. Det var en positiv anda i boken…i alla fall så långt jag läste.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s