Kärlek, familjeproblem och kulturkrockar

NewlywedsEn riktigt bra roman om kulturskillnader, familjeband och så lite  kärlek. Ja, kanske inte passionerad kärlek utan mer den stillsamma sort som växer fram. Allt detta ryms i The Newlyweds av Nell Freudenberger.
Amina från Bangladesh kommer till USA för att gifta sig med sin amerikanske fästman. De har träffats på  EuroAsian,  en dating-website. George är en snäll och vänlig typ med ett bra jobb och nyinköpt hus i en förort. Amina känner sig nöjd och tacksam, inte bara för sin egen skull utan också för sina föräldrars skull. Nu kan de komma till USA och flytta in med Amina och George, få ett mycket bättre liv än de har i Bangladesh. Det var så det var tänkt i alla fall, det var så Amina och hennes föräldrar hade planerat hon när registrerade sig på EuroAsian. Det är bara en liten hake, Amina har inte talat om detta för George.

Varken Amina eller George har varit helt ärliga när det gäller tidigare relationer men allt går att reparera, ja nästan allt i alla fall.

Romanen utspelas  i USA och Bangladesh och den bjuder på både allvar och lite spänning  men också humor i en trevlig blandning. Nell Freudenberger är amerikanska, född 1975. Hon har även skrivit  den utmärkta novellsamlingen Lyckliga flickor.

Annonser

En tanke på “Kärlek, familjeproblem och kulturkrockar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s