En hyfsad och en tråkig

Rubriken syftar på två böcker jag nyss läst.

The coveDen som var hyfsad var The Cove av Ron Rash som tilldrar sig i Madison County i slutet av första världskriget. Syskonen Hank och Laurel strävar för att överleva på sin  farm. Hank har nyligen återvänt skadad från kriget och ska snart gifta sig. För Laurel är situationen en annan.  På grund av ett stort missprydande födelsemärke är hon ensam och utfryst av en stor del av lokalbefolkningen, de tror att det ligger en förbannelse över gården och dess innevånare. En dag hittar Laurel en svårt sjuk man i skogen som hon tar sig an. Främlingen är stum men en mycket skicklig flöjtspelare och han tycks inte bry sig om hennes födelsemärke. För första gången i sitt liv är Laurel förälskad. Främlingens ankomst ses dock inte med blida ögon av byborna.

Jag har tidigare läst en roman av Ron Rash, Serena,  som var mycket bra. Tyvärr nådde The Cove inte  upp till samma nivå.

spare-roomDen andra, The Spare Room av Helen Garner handlar om en cancersjuk kvinna Nicola, som hälsar på sin väninna Helen. Allvarligt ämne men ointressant.  Nicola genomgår en alternativ cancerbehandling men vägrar inse att hon är dödssjuk. Helen gillar tanken på att ta hand om sin väninna men finner att det är otroligt påfrestande med vaknätter och att se sin vän försöka uthärda de smärtor som är resultatet av den alternativa behandlingen.  Mycket av handlingen i boken består av resor till och från sjukhuset och det blir lite enahanda

Jag läste ut The Spare Room men det berodde främst på  att den var tunn och att jag inte hade något annat att läsa just då. Tyvärr ganska tråkig och deprimerande och inget jag kan rekommendera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s