Jaha, ännu en deckare

En eller ett par gånger om året läser jag en deckare eller thriller och varje gång blir jag lite besviken. Ja kanske inte besviken utan mer ett ”jaha då var den boken utläst”.  Nu beror det  inte på just den specifika boken utan mer på genren. Jag läste massor av deckare förr men på senare år har det blivit färre och färre. Jag vet inte riktigt när jag började tröttna men det var nog i samma veva som privatdeckarens eller polisernas personliga problem och tilltagande alkoholismen fick större utrymme än själva brottet.

Jag har heller aldrig förstått mig på att det är så viktigt att läsa i kronologisk ordning när det är fråga om avslutade brott. Nu för tiden är tydligen deckaren/polisen viktigare än själva brottet/mordhistorien.

Jag har också nästan helst slutat att titta på deckare på TV. Den senaste jag försökte mig på varTop of the lake på Svt, den skulle ju vara så bra och lite annorlunda. Jag såg två avsnitt sedan fick det räcka. Serien var befolkad av en massa fåordiga människor som betedde sig underligt. Miljön var intressant och själva historien antagligen ok men nej…

Blue heavenIgår läste jag ut Blue heaven (svensk titel: De samvetslösa) av C.J. Box. Hade fått den rekommenderad av en f.d. kollega som hade sträckläst den. Visst den var väldigt spännande på sina ställen så jag hade inga problem att läsa ut den. Jag sträcker mig även till att säga att det var en av de bättre deckarna jag läst de senare åren men trots det ingen bok som lämnar något djupare intryck efter sig.

Två barn blir vittne till ett mord i en skogsdunge. Mördarna är fyra hårdföra pensionerade poliser. Poliserna upptäcker barnen som flyr för livet. Nu börjar en hänsynslös jakt för att få tag i och tysta barnen. Barnen, två syskon,  håller sig undan och rapporteras försvunna av sin ensamstående mor. I historien förekommer också en  gammal ranchägare , en sympatisk figur som är största behållningen i boken.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s