Lättsam och lättläst kärlekshistoria

Nathalie – en delikat historia av David Foenkinos

FoenkinosDet här är en lättsam kärlekshistoria som börjar med att François och Nathalie ses på en gata och blir blixtförälskade. De flyttar ihop, gifter sig och är osannolikt lyckliga. Då slår katastrofen till,  François blir påkörd under en joggingrunda och dör. Nathalies värld rasar samman, hon blir helt nedbruten av sorg och kan inte arbeta på flera månader.

Efter ett tungt sorgearbete återgår Nathalie till sitt arbete på ett svensk företag.  Ingen är gladare än hennes chef Charles som  är förälskad i henne och trots att han är gift har en förhoppning om att de nu kan bli ett par. Hans känslor är dock obesvarade. Nathalie  går nu helhjärtat in för arbetet och blir snart befordrad.

På företaget arbetar svenske Markus. En lite nördig typ, snäll, beskedlig  och lite konstigt klädd och även han förälskad i Nathalie. Nathalie har inte tidigare lagt märke till Markus förrän han en dag behöver hjälp med en arbetsuppgift. Markus är inte alls Nathalies typ men trots det är det något hos honom som gör att hon plötsligt en dag kysser honom.  Charles blir både arg och svartsjuk när han får reda på det och försöker avstyra det hela.

Nu ska man inte tro att det här är en sorglig historia, tvärtom. Det är en lättsam, lite humoristisk historia om en förälskelse Insprängda som fotnoter eller i små mellankapitel finns lite korta  ”fakta”, ibland relevanta men lika ofta långsökta och smått förvirrande. Just det kanske inte appellerar till alla men förhöjde, i alla fall för mig, läsningen och lättade upp och gjorde den ibland smått bisarr. 

Den finns även som film med titeln Nathalie 

Annonser

En tanke på “Lättsam och lättläst kärlekshistoria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s