Grannen vårstädar

Jag antar i alla fall att det är vad närmaste grannarna håller på med. Såg att de var ute på balkongen och stökade. Tror att högen med bråte och svarta sopsäckar har minskat något, ja jag ser ju bara vad som sticker upp ovanför balkongräcket.  Mötte en av personerna från lägenheten i  trapphuset när hon bar ut en stor svart sopsäck som det droppade någon klibbig vätska ifrån. Gick ut lite senare i ett ärende och då luktade trapphuset som ett soprum, det var också ovanligt skräpigt utanför porten. Förutom det vanliga småskräpet,  tomma godisförpackningar och en ansenlig mängd cigarettfimpar hade det nu även tillkommit en tom mjölkförpackning, en trasig kopp, en tom medicinburk, diverse reklam och och ett par blåa plasthandskar.

Vet inte vad det är med grannlägenheten men under årens lopp har det bott en del konstiga typer där. Bland annat ett medelålders par som för det mesta inte gjorde så mycket väsen av sig men mannen hade lite dålig koll på saker och ting .

Värre var det med den unga tjejen som flyttade in efteråt och brukade ha en del högljudda suspekta typer på besök. Hon kom ofta dragande på diverse trädgårdsmöbler som, antar jag, hon hade ”hittat” på någon annans uteplats. En dag stod det en stor skottkärra utanför hennes lägenhetsdörr, vet inte vad hon skulle med den till – en våning upp och med bara en balkong.  Hon tröttnade också tydligen på persiennerna i ett fönster, tog ner dem och slängde dem i buskarna utanför porten tillsammans med en uttjänt matta. Soprummet ligger inte ens 100 meter bort. Hon gick också helt ogenerat in på en grannes uteplats, plockade  blommor och slet ner en klängväxt, antar att hon inte gillade just den växten.

I huset mitt emot brukar en av hyresgästerna  lite då och då kasta ut möbler och annat från loftgången och sedan bara låta det ligga flera dagar tills hyresvärden kommer och plockar upp. Det kan man ju också kalla städning.

Tillbaka till dagens vårstädning. Hur transporterar man på enklaste sätt en trasig, stinkande och droppande sopsäck till soprummet? Jo man lägger den i barnvagnen där man i vanliga fall skjutsar små barn. Rysligt hygieniskt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s