Såå bra!

Det här var min andra bok av Ann Weisgarber, den första The personal history of  Rachel DuPree  var otroligt bra. The Promise var minst lika bra.

The-Promise-weisgarberÅret är 1900 och pianisten Catherine har varit inblandad i en skandal med en gift man och känner sig tvingad att ge sig iväg från sitt välordnade liv i Ohio. Hon kontaktar en gammal barndomsvän, Oscar, som nyligen har blivit änkling. Oscar var en av Catherines beundrare när de växte upp men flyttade sedan till Galveston i Texas. Han har en femårig son som behöver en mor och Catherine behöver börja ett nytt liv så långt från Ohio som möjligt. De beslutar att gifta sig trots att de inte träffats på flera år men Catherine berättar inte för Oscar den verkliga orsaken till varför hon måste ge sig av från Ohio.

Galveston blir en chock för Catherine. Hettan är fuktig och intensiv. Oscars hus, som ligger en bra bit utanför själva Galveston, står på pålar och saknar de flesta bekvämligheter. Och så är det Nan, hushållerskan som var den döda hustruns bästa väninna, och som hade hoppats att gifta sig med Oscar.

Jag kunde knappt släppa boken från det jag började läsa, jag blev helt fast. Sympatiska karaktärer, god miljöbeskrivning och nästan olidligt spännande på slutet utan att ens komma i närheten av deckar-genren.

Annonser

2 tankar om “Såå bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s