Om

Jag bloggar om: lästips, lite om livet på andra sidan informationsdisken, lite av varje ur vardagen och ibland om TV (mest serier och dokumentärer).

Det jag gillar att läsa är: engelsk/amerikansk skönlitteratur gärna på engelska, historiska romaner, romaner som utspelas i Kina och Japan och där omkring, framtidsromaner (mer dystopier än ren SF), biografier/memoarer, om bergsklättring (något jag själv aldrig skulle komma på tanken att prova) och så en och annan deckare/thriller även om jag har tröttnat avsevärt på den genren under de senaste åren (läste massor förut).

När det gäller uppdelningen i  kategorier på mina inlägg har jag försökt att begränsa antalet, annars blir det lätt en oändlig lista som inte fyller någon praktisk funktion. Indelningen i länder/kontinenter gäller var boken utspelar sig, inte författarens nationalitet.

En del av böckerna har jag lyssnat på. För mig är det ingen större skillnad om jag håller i en bok och läser eller lyssnar på en, jag kallar båda metoderna för läsa och kommer inte att skilja på dem här på bloggen. Allt får gå under beteckningen läsa.

Jag är en bibliotekarie som har jobbat i många år och är vid det här laget ganska luttrad när det gäller bibliotek och låntagare och…

/Susanne

Du kan nå mig på  luttradbibbla@gmail.com
T
itta gärna in på min nystartade syblogg Sushas syskrin

P.S.
Jag är inte intresserad av recensionsexemplar från förlag eftersom jag föredrar att läsa böcker jag ”ramlar över”. Jag  läser för mitt nöjes skull, i min egen takt och bloggen är bara en hobby.

Annonser